Czech English
 

Sanitační stanice CIP

CIP

Pro menší potravinářské provozy je možno použít jednodušší typ sanitační stanice, která má pouze dvě nádrže s objemem do 2 000 l.

Ohřev sanitačního prostředku může být zajištěn buď parou přímo nebo ve výměníku nebo elektricky topnými tělesy, které jsou umístěny přímo v nádrži s louhovým roztokem. Ohřev louhového roztoku probíhá po dobu cca 6 hodin. Obsluha linky proto musí s předem plánovat sanitaci strojů.

Jednodušší ovládání stroje umožňuje obsluze nastavovat pouze teplotu sanitace. Všechny ostatní operace musí dělat obsluha ručně. Doba sanitace je libovolně dlouhá. Kvalita sanitace linky je potom závislá hlavně na obsluze stroje.

Součástí sanitační stanice je jedno výtlačné sanitační čerpadlo, které dopravuje mycí prostředek k sanitovanému zařízení.

Sanitační stanice má svůj vlastní čisticí okruh, takže po jeho nastavení je schopna se sama vyčistit. Dávkování sanitačního prostředku do ručního typu stanice je ruční.

Celá sanitační stanice včetně nosného rámu je vyrobena z nerezavějící oceli vhodné pro použití v potravinářském průmyslu. Zařízení je zákazníkovi dodáváno s kompletními doklady. Záruční doba je od jednoho do dvou roků, podle okolností.